woensdag, 20. juni 2007 - 9:32

Venstertijden moeten aangepast worden

Sneek

Burgemeester en wethouders van Sneek willen de venstertijden aanpassen. Alle Friese gemeenten die venstertijden hebben, zijn namelijk bezig deze op elkaar af te stemmen. In de praktijk blijkt dat wanneer de venstertijden verschillen, de leveranciers het eerste naar de plaats met de krapste venstertijden rijden. Dit heeft tot gevolg dat bevoorradende vrachtauto’s als het ware achter elkaar aanrijden en regelmatig opstoppingen veroorzaken. De verwachting is dat dit minder vaak voorkomt als gemeenten hun venstertijden op elkaar afstemmen.

De huidige venstertijden in Sneek zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 11.00 uur en van 18.00 - 21.00 uur (niet op koopavonden) en op zaterdag van 7.00 - 11.00 uur. Het is de bedoeling dat de nieuwe venstertijden op doordeweekse ochtenden met één uur worden uitgebreid en op zaterdag een uur korter worden. Dus van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 12.00 uur (en van 18.00 - 21.00 uur m.u.v. koopavonden) en op zaterdag van 7.00 - 10.00 uur.

Het besluit van burgemeester en wethouders van Sneek wordt binnenkort, samen met een nieuw vast te stellen ontheffingenbeleid, ter visie gelegd. In het ontheffingenbeleid zijn onder andere de criteria voor het krijgen van een ontheffing voor het inrijverbod van het voetgangersgebied opgenomen.
Provincie:
Tag(s):