maandag, 1. oktober 2007 - 20:51

Veolia tevreden over verkoop nieuwe kaartjes

Regio

Veolia Transport Limburg is tevreden over de verkoop van het nieuwe kaartassortiment. Dit laat de vervoersmaatschappij vandaag weten. Uit de eerste verkoopcijfers blijkt dat de Veolia Dagkaart een succes is. Ook de verkoop van het Veolia Stadsretour verloopt naar tevredenheid.

Sinds 12 september heeft het openbaar vervoerbedrijf haar kaartassortiment vereenvoudigd en zijn het Eurokaartje, de Met-Elkaartjes en de Veolia Dagkaart van € 10,- vervallen. Hiervoor in de plaats introduceerde Veolia de € 4,- Dagkaart Zuid-Limburg, de € 4,- Dagkaart Noord- en Midden-Limburg en het Veolia Stadsretour. Uit de eerste cijfers van de Veolia Dagkaart blijkt dat de verkoop van de kaart in Noord- en Midden-Limburg en in Zuid-Limburg succesvol verloopt. Niet alleen op de bus, maar bijvoorbeeld ook op de trein op de Heuvellandlijn wordt veel gebruik gemaakt van de Dagkaart.

Ook de verkoop van het Veolia Stadsretour verloopt naar verwachting. Rekening houdend met de eerste negatieve reacties is Veolia Transport Limburg tevreden over de eerste verkoopcijfers.

Na de aankondiging dat Veolia de prijs van het 1 Eurokaartje zou gaan verhogen naar 2,50 kwam er zowel van reizigers al de regionale politiek veel kritiek op dit voornemen. Gedeputeerde Bert Kersten is in overleg getreden met Veolia om te kijken of er toch een alternatief is voor het 1 Eurokaartje.
Provincie:
Tag(s):