dinsdag, 6. november 2007 - 0:29

Verbouwing schouwburg bijna klaar

Middelburg

De verbouwing van de stadsschouwburg is zo goed als klaar. Woensdag 7 november is de officiële heropening.Vanaf dan is de schouwburg weer volop in bedrijf en kunt u er terecht voor de voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen. Vrijdag 9 november tussen 12.00 en 21.00 uur zijn de deuren geopend om het eindresultaat te komen bekijken.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de schouwburg veiliger en comfortabeler te maken. In afwachting van de bouw van een nieuw theater was het noodzakelijk om de stadsschouwburg aan te passen aan de huidige eisen op het gebied van arbo, milieu en brandveiligheid. Zo moest op een aantal plaatsen brandwerend materiaal worden aangebracht en zijn er extra nooduitgangen gemaakt.

Een andere belangrijke verbetering is de nieuwe ventilatie en de gemechaniseerde trekkenwand voor het hijsen van decorstukken. Ook is het gebouw geschilderd, ligt er nieuwe vloerbedekking en zijn er nieuwe stoelen geplaatst in de grote zaal. Aan de buitenkant is een overdekt laadperron en een hellingbaan voor transport naar de vernieuwde keuken gemaakt.
Provincie:
Tag(s):