donderdag, 15. november 2007 - 20:05

Verdacht pakketje onder auto bij politie-bureau Groningen

Groningen

De omgeving van de Rademarkt in Groningen moest donderdagavond worden afgesloten na het aantreffen van een verdacht pakketje voor het Hoofdbureau van Regiopolitie Groningen. Dit had onder meer tot gevolg dat de parkeergarage aan de Rademarkt niet meer kon worden bereikt.

Het verdachte voorwerp dat onder een auto zat gemonteerd, bleek na uitgebreid onderzoek door het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL) geen explosieven te bevatten.

Agenten ontdekten donderdag omstreeks vijf uur een merkwaardig voorwerp dat onder een voor het bureau geparkeerde auto zat bevestigd. De bestuurder van de wagen had kort ervoor verteld dat er brandstof uit de auto had gelekt en dat hij bij controle een vreemd kastje onder de auto had zien zitten dat hij nog niet eerder had gezien.

Het EOCKL, dat iets na half negen in Groningen arriveerde, verrichtte uitvoerig onderzoek. Uiteindelijk bleek het doosje onder de auto technische apparatuur te bevatten. Waar deze voor diende is, nog niet duidelijk en wordt nader onderzocht. De veiligheidsmaatregelen konden omstreeks kwart voor een worden opgeheven.
Provincie:
Tag(s):