donderdag, 15. februari 2007 - 8:31

Verdacht pakketje onder auto blijkt peilzender politie

Enschede

Maandag 12 februari 2007 omstreeks 17.45 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een verdacht pakketje onder een personenauto. Deze auto stond geparkeerd aan de Raiffeisenstraat in Enschede. De eigenaar van de auto, een 42-jarige Enschedeër , trof een verdacht voorwerp onder zijn auto aan. Toen hij het eraf haalde vermoedde hij dat het pakketje een bom betrof en belde de politie. De gealarmeerde agenten die ter plaatse kwamen hebben daarop meteen maatregelen getroffen.

De gehele Raiffeisenstraat werd daarop afgezet. Buurtbewoners in de omgeving mochten hun woning niet verlaten. De E.O.C. (Explosieve Opruimings Commando) uit Weert werd gewaarschuwd. Uit onderzoek van de Technische Recherche ter plaatse bleek dat het geen bom betrof.

Het verdachte pakketje was een peilzender die door de politie Twente onder de auto was geplaatst. Tegen de 42-jarige loopt een politieonderzoek, waarbij het plaatsen van de peilzender onder de auto, onderdeel uitmaakte. Het onderzoek heeft betrekking op mogelijke betrokkenheid van de 42-jarige bij een recent gepleegd geweldsmisdrijf.
Aan de 42-jarige is e.e.a. op dinsdag de 13e februari ook medegedeeld.

Bij de politiemensen die het eerste onderzoek deden was e.e.a. niet bekend en zij hebben geen enkel risico willen nemen. Spijtig is dat het verkeer hierdoor enige hinder heeft ondervonden en de Raiffeisenstraat een tweetal uren afgesloten is geweest.
Provincie:
Tag(s):