woensdag, 23. mei 2007 - 16:37

Verdachte aangehouden voor aanval op familie

Arnhem

Dinsdagavond is in de van Beuningenstraat een 21-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een familie in Arnhem-Zuid. De verdachte zou zondagavond 13 mei in de wijk De Laar West vier familieleden verwond hebben met een mes. De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek ingesteld en heeft onder meer camerabeelden uitgezonden via Opsporing Verzocht.

De uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 15 mei leverde een aantal tips op, die de recherche uitvoerig onderzocht heeft. Mede naar aanleiding van deze informatie heeft de politie eerder deze week een woning in Arnhem doorzocht. Uiteindelijk kon de verdachte dinsdagavond worden aangehouden in een woning in Arnhem Noord, waar hij zich verborgen hield.

De man belde die zondag omstreeks 22.00 uur aan bij de woning van het gezin. Toen er werd opengedaan drong de man naar binnen en dreigde hij met een mes. Er ontstond een schermutseling met de vier gezinsleden. Uiteindelijk wisten ze hem het steekwapen afhandig te maken en zou de man zijn gevlucht in de richting van het winkelcentrum.

De gezinsleden, vader, moeder en twee zoons raakten gewond aan met name de handen. Drie van hen zijn vanwege de snijwonden behandeld in het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk waarom de man gewelddadig was tegen dit gezin. De gezinsleden verklaarden de man niet te kennen en hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag. Het is voor de politie een uitzonderlijke zaak, die mede vanwege de onrust die dit bij het gezin en de wijk veroorzaakt heeft, uitvoerig is onderzocht.

De verdachte is dinsdagavond ingesloten in het politiebureau aan de Beekstraat en zal de komende dagen worden gehoord. De politie hoopt duidelijkheid te krijgen over het motief van de verdachte.
Provincie:
Tag(s):