dinsdag, 20. november 2007 - 19:06

Verdachte bekent doden campingbeheerder

De 35-jarige Ossenaar die begin november is aangehouden door de politie, heeft bekend in mei 2004 een 43-jarige campingbeheerder te hebben doodgestoken. De 32-jarige Nijmeegse, die eveneens begin november werd aangehouden, is inmiddels in vrijheid gesteld. Zij blijft wel verdachte in de zaak.

De campingbeheerder werd op 5 mei 2004 neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het slachtoffer had die avond op zijn camping een inbreker overlopen. Dat bleek de 35-jarige Ossenaar te zijn.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen, toen de Nijmeegse begin november een melding deed bij de politie. De vrouw werd op het politiebureau aangehouden, omdat zij over wel heel specifieke informatie rondom de zaak beschikte. Na verhoor van de vrouw, kon de Ossenaar een dag later in zijn woning aangehouden worden. De twee zijn bekenden van elkaar.

De politie heeft destijds DNA veilig kunnen stellen. Dit DNA-profiel blijk overeen te komen met het DNA van de 35-jarige Ossenaar. Na de aanhouding zijn beiden verdachten diverse malen verhoord. De Ossenaar heeft bekend gestoken te hebben. De rechter-commissaris heeft de Ossenaar in bewaring gesteld. Op 21 november 2007 beslist de raadkamer van de rechtbank over de gevangenhouding van de Ossenaar.
De politie stelde destijds een grootschalig onderzoek in, de hoofd officier van justitie in 's-Hertogenbosch loofde een beloning uit en in de diverse media en opsporingsprogramma's werd diverse malen aan de zaak besteed.

Het recherche team onderzoekt nu de precieze toedracht. Inmiddels zijn de nabestaande van de campingbeheerder geïnformeerd over de bekentenis.
Provincie:
Tag(s):