donderdag, 26. juli 2007 - 13:07

Verdachte brief in postkamer politiekantoor Tilburg

Tilburg

Op donderdag 26 juli 2007 rond 9.30 uur troffen medewerkers van de postkamer in het regiopolitiekantoor aan de Ringbaan-West in Tilburg een verdachte brief aan met daarin een wit poeder. Zoals gebruikelijk werden hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. De ruimte waarin de medewerkers zaten werd uit voorzorg afgesloten. Nadat ontsmetting door de brandweer, kon het werk weer hervat worden. Er is geen sprake geweest van gevaar voor personen.

De brief, die was bezorgd op het postadres van de Politie Midden en West Brabant, werd rond 9.30 uur tussen de reguliere post aangetroffen. Op dat moment waren 5 medewerkers in de postkamer aanwezig. Na ontdekking van wit poeder in de brief werden, zoals gebruikelijk, de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd en trad het antraxprotocol in werking. De kamer waarin de medewerkers zaten werd uit voorzorg tijdelijk afgesloten. Na ruim een uur werden de medewerkers, die in contact waren geweest met het poeder, door de brandweer ontsmet.

Van het poeder werd een monster genomen, dat vandaag nader onderzocht wordt in een laboratorium in Lelystad. In de loop van de dag wordt de uitslag verwacht van het monster.

De medewerkers zijn verder ongedeerd. Het werk binnen het politiekantoor kon gewoon door blijven gaan.
Provincie:
Tag(s):