zondag, 12. augustus 2007 - 15:38

Verdachte diefstal aangehouden na achtervolging per boot

Almelo

De politie hield op vrijdag 10 augustus een 31-jarige Almelose verdachte van diefstal uit een boot aan. Daar ging een achtervolging per boot over het Twentekanaal in Almelo aan vooraf.

Omstreeks 18.30 uur die dag werd een diefstal uit een boot aan de Buitenhaven Oostzijde van het Twentekanaal in Almelo gemeld. Een getuige had gezien hoe een onbekende man zich ophield in een boot van een kennis, een 62-jarige man uit Wierden. Vervolgens stapte de verdachte over in een andere boot en ging er vandoor.

De politie ontdekte dat er van die boot een ruitje was ingetikt en de radioapparatuur was weggenomen. Een achtervolging langs het kanaal werd ingesteld. De verdachte, een 31-jarige Almeloër, werd varend aangetroffen. Het lukte echter niet de verdachte aan de kant te krijgen. Deze keerde telkens en probeerde zich aan een aanhouding te onttrekken.

De 62-jarige Wierdenaar bood de politie het gebruik van zijn eigen boot aan om de verdachte te kunnen aanhouden. De eigenaar kroop achter het stuur en samen met de politie werd een achtervolging op het water ingesteld. Nadat de 31-jarige zich klem had gevaren ter hoogte van het Dollegoor kon de politie de 31-jarige aanhouden. Aan boord van de boot waarin de verdachte voer, troffen de agenten de gestolen radioapparatuur aan.

De verdachte betreft een veelpleger en is in verzekering gesteld. Hij is opgesloten om te worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):