vrijdag, 31. augustus 2007 - 14:05

Verdachte in moordzaak Endstra opgepakt

Amsterdam

Op verzoek van het Openbaar Ministerie Amsterdam is vorige week, donderdag 23 augustus, een verdachte aangehouden in Paramaribo. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Willem Endstra. De officier van justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd. Dit maakte het Openbaar Ministerie van Amsterdam bekend.

De man, een 34 jarige inwoner van Amsterdam, wordt ervan verdacht als tussenpersoon te zijn opgetreden tussen de opdrachtgevers en uitvoerders van de moord.

De verdachte werd al enige tijd gezocht in verband met de moord. Door intensief speurwerk en goede samenwerking met de Surinaamse autoriteiten kwam de politie Amsterdam-Amstelland de verdachte in augustus op het spoor in Suriname. Kort daarop kon hij worden aangehouden.

Op 17 mei 2004 werd Willem Endstra doodgeschoten voor zijn kantoor aan de Apollolaan te Amsterdam. Tot nu toe zijn in deze zaak vier verdachten aangehouden. Twee hiervan zitten in voorlopige hechtenis. De in Suriname aangehouden verdachte heeft niet ingestemd met een verkorte uitleveringsprocedure. Daarom is op dit moment niet te zeggen op welke termijn de verdachte zal worden uitgeleverd aan Nederland.
Provincie:
Tag(s):