zondag, 2. december 2007 - 15:40

Verdachte in zaak 'Verdacht Pakketje' aangehouden

Heemskerk

De politie heeft zondag 2 december een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die heeft bekend het verdachte pakketje op de Debora Bakelaan te hebben achtergelaten. Het bleek allemaal een grap te zijn. Op dinsdag 27 november werd omstreeks 23.00 uur een verdacht pakketje gevonden bij de flat aan de Debora Bakelaan en daardoor moesten de bewoners hun huis verlaten.

Gealarmeerde agenten en bomexperts van de politie hebben het pakketje bekeken en zagen iets dat op een explosief leek. Hierop heeft de politie het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gewaarschuwd.
Ongeveer 150 bewoners hebben hun woning verlaten en enige tijd doorgebracht in buurthuis Schuilhoek.

Na onderzoek van de EOC bleek het verdachte pakketje geen explosieven te bevatten. Er is geen daadwerkelijk gevaar geweest voor de bewoners en de omgeving. Wel is duidelijk geworden dat het kennelijk de bedoeling is geweest om het verdachte pakketje op een explosief te laten lijken.

De politie is direct met een onderzoek begonnen om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het achterlaten van het pakketje. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van de 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij heeft aangegeven het pakketje gemaakt te hebben en dat hier gaat om een uit de hand gelopen grap.
Provincie:
Tag(s):