dinsdag, 31. juli 2007 - 15:38

Verdachte koffer achtergelaten

Groningen

De politie heeft dinsdagmiddag diverse woningen aan de Petrus Campersingel in Groningen moeten ontruimen en het verkeer omleiden nadat op de stoep een verdacht koffertje was gevonden. Medewerkers van de gemeente hadden ’s ochtends het koffertje geruime tijd ter hoogte van een zij-ingang van het Universitair Medisch Centrum Groningen aan de overkant van de weg onder een boom zien staan en belden de politie. Specialisten van het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL) stelden rond half vier vast dat het koffertje kantoorbenodigdheden bevatte.

De politie nam na de melding en een eerste onderzoek bij het koffertje het zekere voor het onzekere. Mede op advies van een van de eigen specialisten op het gebied van explosieven werd het EOCKL in Culemborg ingeschakeld. De Petrus Campersingel was ondertussen deels voor het verkeer afgesloten. Bestemmingsverkeer voor het UMCG kon wel bij het ziekenhuis komen.

Met het inschakelen van het EOCKL, de voormalige EOD, moest aan het begin van de middag een groter gebied worden afgesloten. Als gevolg hiervan was het noodzakelijk dat ook de woningen in de nabije omgeving werden ontruimd. In totaal werden tien bewoners tijdelijk in een politiebureau ondergebracht. Eveneens uit voorzorg werden de brandweer en een ambulance in de omgeving paraat gehouden. Röntgenfoto’s van het EOCKL wezen uit dat er geen explosieven in het voorwerp zaten. De inhoud bleek uiteindelijk uit diverse kantoorbenodigdheden te bestaan.

De politie weet nog niet van wie het zakenkoffertje is. Vermoedelijk is de eigenaar met een auto weggereden en daarbij zijn even op de stoep geplaatste eigendom vergeten.
Provincie:
Tag(s):