woensdag, 9. mei 2007 - 7:13

Verdachte mishandeling meldt zichzelf bij politie

Medemblik

Een 30-jarige man uit De Weere heeft zich maandagmiddag 8 mei zelf gemeld bij de politie. Hj herkende zichzelf in een getuigenoproep in het Noord Hollandsch Dagblad. Het gaat om de zaak met een mishandeling en poging tot doodslag op zondagmorgen in een appartement aan de Landswerf in Medemblik.

Hij is inmiddels in verzekering gesteld en wordt door de politie verhoord. Overigens waren bij de politie ook enkele tips binnengekomen die in de richting van dezelfde verdachte wezen.

Het slachtoffer en de verdachte waren elkaar tegengekomen in het uitgaanscircuit van Medemblik. Na afloop ging de verdachte met het slachtoffer mee naar huis om nog iets te drinken. Hij gaf zich uit voor ene ‘ Maarten’ uit De Weere. Hij vroeg of hij mocht blijven en het slachtoffer stelde zijn bank in de huiskamer tot zijn beschikking en ging zelf op zijn eigen bed liggen slapen.

Kort hierna werd het slachtoffer overmeesterd en met een klein mes in zijn gezicht gestoken. Het slachtoffer wist flink bloedend te ontkomen en zocht hulp bij buren. Op dat moment verliet de verdachte te voet de woning. Hij wist te ontkomen. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.
Provincie:
Tag(s):