maandag, 21. mei 2007 - 13:34

Verdachte pogingen verkrachting meisjes aangehouden

Enschede

Een 24-jarige Enschedeër is woensdag 16 mei jl. aangehouden. Hij wordt o.a.van het plegen van een poging tot verkrachting dan wel aanranding verdacht. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt. De 24-jarige kon worden aangehouden nadat hij maandag de 14e mei een 15-jarig Hengeloos meisje had lastiggevallen op de Leutinkweg in Enschede.

Hij had haar, toen ze over de Leutinkweg reed op haar fiets, tegengehouden en geprobeerd haar tot seksuele handelingen te dwingen. Zij wist echter te ontkomen. Het slachtoffer had samen met een aantal andere meisjes over de Leutinkweg gefietst waarbij zij werden geconfronteerd met een schennispleger.

De 15-jarige fietste als laatste in de rij en werd door de schennispleger, de 24-jarige Enschedeër, tegengehouden. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd de man aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit dit verdere onderzoek is nu gebleken dat de 24-jarige op zaterdag 12 mei vermoedelijk ook verantwoordelijk is geweest voor het lastig vallen van twee meisjes van 10 en 14 jaar. Deze twee waren door hem aangesproken op het Stroink in Enschede, waarbij hij zich zittend in zijn auto zelf bevredigde.

Er wordt niet uitgesloten dat de 24-jarige voor nog meer, met name openbare schennisplegingen, verantwoordelijk is geweest. Dit zal in het vervolgonderzoek worden meegenomen. De verdachte wordt morgen, dinsdag 22 mei, bij justitie in Almelo voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):