dinsdag, 27. november 2007 - 13:15

Verdachte shoarmazaakmoord vrijgesproken

Lage Zwaluwe

De 69-jarige man die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood Yalcin Colkusu is door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken. Eerder was de man ook al vrijgesproken van moord. De verdachte exploiteerde aan de Dorpsstraat in Lage Zwaluwe een shoarmazaak. In de kelder van dit pand werd in 2006 het skelet van Colkusu aangetroffen die toen al 15 jaar vermist werd.

Het Openbaar Ministerie verweet de verdachte dat hij van het lijk in zijn kelder geweten moet hebben, volgens de rechtbank is hiervoor echter te weinig bewijs.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever wijdde in november een uizending aan één van de meest lugubere moordzaken uit de afgelopen decennia: Het Skelet in de Dorpsstraat.

Op 21 juli 2006 vinden nietsvermoedende bewoners van een dijkwoning in Lage Zwaluwe de beenderen van een mens onder hun betegelde keldervloer.

De recherche en het NFI achterhalen door knap speurwerk de identiteit van het skelet dat er vijftien jaar eerder al blijkt te zijn begraven. Het gaat om een Turkse man, getrouwd en vader van twee jonge kinderen, uit het naburige Waalwijk. Hij is in 1991 vermoord, maar zijn familie heeft dat nooit geweten. De 31-jarige man stond al die tijd alleen maar als vermist te boek.
Provincie:
Tag(s):