zaterdag, 22. september 2007 - 8:45

Verdachte van verkrachting is aangehouden

Amsterdam

Nadat dinsdagavond 11 september een 27-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden in Zuidoost kon daarmee een verkrachtingszaak worden opgelost. Dankzij de vele reacties op de getuigenoproep, kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kon het rechercheteam snel overgaan tot aanhouding. De politie meldde dit vrijdag 21 september.

De verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor een gewelddadige verkrachting op het Montfoorthof. De man is op vrijdag 14 september aan de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

Maandagmiddag 10 september, rond kwart over twee werd een jonge vrouw verkracht in haar woning aan het Montfoorthof. Het slachtoffer werd in de woning overvallen door een onbekende negroïde man.

Nadat de dader de woning was binnengekomen heeft hij haar onder bedreiging met geweld overmeesterd en daarna verkracht. Vervolgens heeft hij de woning verlaten en is er in onbekende richting vandoor gegaan. Het is niet bekend of de verdachte gebruik heeft gemaakt van een voertuig.

De politie acht het niet uitgesloten dat de dader een dergelijk ernstig misdrijf nogmaals zou kunnen plegen.
Provincie:
Tag(s):