donderdag, 8. november 2007 - 15:42

Verdachte van zedenzaak in bewaring gesteld

Arnhem

De 37-jarige Arnhemmer die vrijdag werd aangehouden op verdenking van ontucht met een kind en het vervaardigen van kinderporno is donderdag door de rechtercommissaris in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte wordt verder verhoord en de computer van de man wordt nader onderzocht.

De politie onderzoekt of er sprake is van mogelijk meerdere slachtoffers. Ouders die bezorgd zijn over hun kind, hebben advies gekregen om te praten met het kind en bij verdachte signalen contact op te nemen met hulpverlening en de politie. Pas als er concrete aanwijzingen zijn dat een kind mogelijk slachtoffer is geworden van deze verdachte, kunnen ouders zich tot de politie wenden en zal dit in het onderzoek worden meegenomen.

Het is dus uitdrukkelijk niet de bedoeling dat alle ouders uit de buurt of met kinderen op basisschool De Ommelander op voorhand foto’s van hun kind afgeven bij de politie.

Woensdagavond organiseerden de gemeente Arnhem, basisschool De Ommelander, Hulpverlening Gelderland-Midden, Slachtofferhulp en de politie Gelderland-Midden een informatiebijeenkomst voor ouders van de basisschool en buurtbewoners. Hiertoe werd besloten nadat ongeruste ouders vragen stelden aan de politie en aan de leerkrachten op school.

Tijdens de bijeenkomst werd de ontstane situatie uitgelegd en werd verteld wat ouders de komende tijd zelf kunnen doen. Ook kregen de genodigden uitgebreid de kans om vragen te stellen. Ongeveer 200 mensen bezochten de informatieavond die gehouden werd in het gebouw van de Maarten van Rossem scholengroep aan de Groningensingel.
Provincie:
Tag(s):