maandag, 23. juli 2007 - 8:30

Verdachte vrijheids-beneming aangehouden

Breda

De politie heeft zondag 22 juli om 17.30 uur op de Terheijdenseweg in Breda een 24-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 21 juli op zondag 22 juli omstreeks 00.30 uur in de Rontgenstraat in Bergen op Zoom zijn 25-jarige ex-vriendin tegen haar zin in te hebben meegenomen. De man trok de vrouw op straat in een auto en ging er vandoor.

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en riep daarbij zondag onder andere de hulp in van het publiek via SMS Alert. In het sms-bericht vroeg de politie mensen uit te kijken naar een bepaalde auto. Een oplettende getuige zag de auto zondag aan het einde van de middag in Breda rijden en waarschuwde de politie.

Terwijl hij aan het bellen was, bleef hij de auto volgen om zo de politie van dienst te kunnen zijn. Agenten konden de verdachte hierdoor even later op de Terheijdenseweg in Breda aanhouden. Het slachtoffer bevond zich eveneens in de auto. Zij maakt het naar omstandigheden goed. De vrouw heeft bij de politie inmiddels aangifte gedaan van wederrechtelijke vrijheidsbeneming. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):