zondag, 4. november 2007 - 20:12

Verdachten aangehouden na gewapende overval

Rotterdam

De politie heeft na een intensieve zoektocht twee verdachten aangehouden nadat ze met een vuurwapen een overval hadden gepleegd op een benzinestation. Zondagmorgen rond negen uur kreeg de politie melding van een overval op een tankstation aan de Slinge waarbij de daders waren weggerend met een onbekend geldbedrag.

Surveillerende agenten die in de buurt waren, zagen het tweetal lopen, waarvan ze er direct één aanhielden. De ander wist te ontkomen en rende via een sloot een volktuinencomplex in bij de Kromme Zandweg. Hij hield zich daar schuil.

Hierop grendelde de politie de omgeving af en onderzoekt het gebied met ondermeer politiehonden, een helikopter met warmtecamera en een ladderwagen met warmtecamera van de brandweer, waarbij ook tuinhuizen werden onderzocht.

Mede dankzij een tip van een oplettende getuige hielden politiemensen rond drie uur uiteindelijk de tweede overvaller aan. Politiemensen brachten de verdachten, een 27-jarige man uit Tilburg en een 29-jarige Rotterdammer, over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Politiemensen namen een geldbedrag in beslag.
Provincie:
Tag(s):