dinsdag, 13. november 2007 - 9:04

Verdachten aangehouden voor dodelijke mishandeling Lottum

Lottum

De vijf verdachten die zijn aangehouden in verband met de gewelddadige dood van de 17-jarige Sjoerd Rutten uit Lottum zijn afkomstig uit Baarlo. Zij hebben zichzelf gemeld bij de politie. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Horst aan de Maas. De verdachten variëren in de leeftijd van 25 tot en met 31 jaar.

De 17-jarige jongen kwam maandag na afloop van de jaarlijkse Paardenmarkt om het leven na een ruzie op de Markt. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed nog in de ambulance.

In de loop van dinsdagmiddag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De politie zet het buurtonderzoek voort. Zij is nog steeds op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Sjoerd Rutten was medewerker van jongerencentrum OJC Canix in Lottum. De overige medewerkers van het jongerencentrum hebben besloten om Knommelcore van a.s zondag af te gelasten.

Voor de inwoners van Lottum is in het jeugdgebouw Canix slachtofferhulp aanwezig is. Ook kan men hier en in het gemeentehuis een condoleanceregister tekenen.

Ook op de website van de Paardenmarkt Lottum komen diverse reacties binnen.
Provincie:
Tag(s):