vrijdag, 27. juli 2007 - 11:20

Verdachten bekennen brandstichting soos Holwierde

Holwierde

De politie heeft twee mannen uit Holwierde, 19 en 24 jaar, aangehouden op verdenking van het in brand steken van de jeugdsoos in hun woonplaats. In de nacht van 25 op 26 april ging het jeugdhonk nagenoeg volledig op in vlammen.

Door de grote mate van verbranding kon niet met zekerheid worden vastgesteld wat de oorzaak van de brand was geweest. Buurtonderzoek leverde uiteindelijk verklaringen op die wezen in de richting van beide verdachten. De 19-jarige werd afgelopen dinsdag aangehouden in zijn woning. Bovendien werd een balletjespistool in beslag genomen. Het pistool was niet van echt te onderscheiden. De tweede verdachte meldde zich donderdag aan het politiebureau. Beide verdachten hebben de brandstichting bekend.

De jeugd van Holwierde maakte na de brand een soort noodhonk. Ook dit jeugdhonk ging in vlammen op. Dat gebeurde op 27 juni. Voor deze brandstichting is op 9 juli een 14-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Ook hij heeft een bekennende verklaring afgelegd. De jongen bleek bovendien verantwoordelijk voor twee fietsendiefstallen.

De brandstichtingen hebben veel commotie veroorzaakt in Holwierde. De verdachten waren allemaal in eerste instantie op zoek naar waardevolle spullen en besloten vervolgens brand te stichten. De drie verdachten zijn bekenden van elkaar. De brandstichtingen hebben naar schatting een schade van zo’n 20.000 euro aangericht. De 24-jarige verdachte zit nog vast, de andere twee verdachten zijn inmiddels op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):