donderdag, 30. augustus 2007 - 8:30

Verdachten dodelijke steekpartij in buitenland gepakt

Amsterdam

Twee verdachten zijn aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij in Amsterdam. De mannen zijn na uitgebreid onderzoek in Bulgarije en Spanje aangehouden. De politie maakte dit woensdag 29 augustus bekend. De steekpartij vond op 12 augustus jl. plaats in een woning aan de Jelte Eelsmastraat. Het slachtoffer, een 45-jarige Bulgaarse man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Onmiddellijk werd een onderzoeksteam samengesteld door rechercheurs van Bureau Opsporing van district West. Het onderzoek vond plaats onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam. Vrij snel was duidelijk wie bij deze steekpartij betrokken waren en het onderzoek richtte zich dan ook op de opsporing van deze personen. De verdachten waren naar het buitenland gevlucht. Een geldbedrag zou mogelijk het motief zijn in dit ernstige misdrijf.

De eerste verdachte (18 jaar) werd vorige week donderdag 23 augustus in Bulgarije aangehouden. Deze verdachte, die internationaal gesignaleerd stond, werd in nauwe samenwerking met de Bulgaarse justitie en politie gelokaliseerd en aangehouden.

De tweede verdachte, een 34-jarige man die tevens internationaal gesignaleerd stond, meldde zich zondagavond bij de Spaanse politie. Hij wist dat hij gezocht werd.

De procedure om de verdachten uit te laten leveren is in gang gezet.
Provincie:
Tag(s):