dinsdag, 14. augustus 2007 - 21:09

Verdachten na mislukte bankoverval aangehouden

Voorthuizen

De politie in Voorthuizen heeft dinsdagochtend vroeg twee verdachten opgepakt na een mislukte overval op een ABN/AMRO-vestiging aan de Hoofdstraat. Het gaat om een 21-jarige man uit Leiden en een 39-jarige Hagenaar. Twee medewerkers van de bank werden binnen aangetroffen en zijn door de politie in veiligheid gebracht. Bij een van de aangehouden verdachten is een vuurwapen aangetroffen.

Getuigen waarschuwden rond kwart voor acht de politie nadat ze gezien hadden dat twee medewerkers kennelijk onder dwang het bankkantoor in werden geleid. Daarop werd door de politie direct de omgeving afgezet. Kort na aankomst zagen agenten twee mannen de bank uitlopen die het bij het zien van de politie op een lopen zetten. De twee mannen konden echter direct worden aangehouden. Een van de twee mannen gooide tijdens zijn vlucht iets van zich af dat later het vuurwapen bleek te zijn.

In de bank bleken twee monteurs van een geldautomaat te zijn die daar voor werkzaamheden waren. Ze bleken ongedeerd en zijn door de politie opgevangen en inmiddels verhoord. Na onderzoek bleek er door de daders niets te zijn buitgemaakt. De politie zet het onderzoek in de zaak voort.
Provincie:
Tag(s):