woensdag, 18. juli 2007 - 9:54

Verdachten steekpartij Almere langer vast

Almere

Drie jongeren die ervan worden verdacht op enigerlei wijze betrokken te zijn bij een dodelijke steekpartij zaterdagavond in de Zomerstraat in Almere, zijn woensdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris in Lelystad. De officier van justitie heeft hierbij gevorderd dat de verdachten voor 14 dagen in bewaring gaan. De rechter-commissaris deelde die mening en verlengde het voorarrest met 14 dagen.

Het gaat om twee minderjarige verdachten van 16 en 15 jaar en een meerderjarige verdachte van 18 jaar, allen uit Almere.

Zaterdagavond 14 juli ontstond een handgemeen nadat de auto van het latere slachtoffer met een ei zou zijn bekogeld. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Almere, overleed in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij door een messteek opliep.

De 18-jarige verdachte wordt ervan verdacht het mes waarmee het slachtoffer uiteindelijk is gestoken bij zich te hebben gehad en te hebben gepakt. Deze verdachte wordt bij de voorgeleiding poging doodslag dan wel bedreiging ten laste gelegd.

De 16-jarige zou degene zijn die met het mes van zijn 18-jarige medeverdachte gestoken heeft. Hem wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. De 15-jarige jongen wordt verdacht van openlijke geweldpleging, omdat hij bij de vechtpartij betrokken was.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):