dinsdag, 6. november 2007 - 13:25

Verdachten voetbalrellen Deventer voor de rechter

Zwolle/Deventer

Negen verdachten die betrokken waren bij de voetbalrellen in het centrum van Deventer op 21 juli van dit jaar, moeten zich vandaag, dinsdag 6 november, in Zwolle voor de politierechter verantwoorden.

De verdachten wordt allemaal openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Eén verdachte, een 19-jarige man, heeft daarnaast ook nog andere feiten, waaronder belediging, bedreiging en vernieling, gepleegd op een andere datum, op zijn tenlastelegging staan.

Op 21 juli 2007, voorafgaand aan de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles-Ajax, kwam het in het centrum van Deventer tot rellen tussen de rivaliserende supportersgroepen, waarbij veel vernielingen werden aangericht.

Aan de hand van getuigenverklaringen en van foto’s van omstanders en beelden van bewakingscamera’s werden in de weken hierna tien verdachten aangehouden, allen behorend tot de groep Go Ahead Eagles supporters. Negen verdachten moeten zich nu voor de rechter verantwoorden. Eén zaak werd geseponeerd omdat de betrokken persoon ten onrechte als verdachte was aangemerkt.
Provincie:
Tag(s):