maandag, 22. oktober 2007 - 18:31

Verdachten woninginbraak aangehouden na achtervolging

Putten

Twee mannen in de leeftijd van 35 en 37 jaar uit Utrecht zijn in de nacht van zondag op maandag 22 oktober na een achtervolging op de A27 ter hoogte van Hilversum aangehouden, op verdenking van een inbraak bij een woning aan de Harderwijkerstraat in Putten.

De 39-jarige bewoner wilde zijn woning binnengaan, toen hij binnen geluiden hoorde. Hij zag twee mannen uit een raam van zijn woning springen en wegrennen. Binnen trof hij meerdere waardevolle spullen, zoals een LCD-scherm en een laptop, die klaargezet waren om mee te nemen. De mannen hadden toegang tot de woning verschaft door verbreking van twee bovenlichtjes en een tuindeur.

Later op de avond werd op de Eeghenlaan, in de buurt van de woning waar was ingebroken een onafgesloten personenauto aangetroffen. De politie onderzocht de auto en vermoedde dat de auto door de mogelijke inbrekers was achtergelaten. Er werden verschillende gereedschappen aangetroffen. De politie hield de auto vervolgens op afstand in de gaten.

Na enige tijd kwam een personenauto voorbijrijden, waarop de politie de twee inzittenden wilde controleren. Met hoge snelheid vluchtte de auto via de Harderwijkerstraat, de Oude Rijksweg en de Nijkerkerstraat, de A28 op.

De achtervolgende politie gaf de verdachten een stopteken, waar geen gehoor aan werd gegeven.

Via de A28, de A1 en de A27 werd de achtervolging voortgezet. Met behulp van gevraagde assistentie van het KLPD konden de inzittenden ter hoogte van Hilversum worden aangehouden.

De verdachten, een 37-jarige bestuurder en een 35-jarige brijrijder beiden uit Utrecht afkomstig, werden om 01.50 uur aangehouden en voor nader onderzoek in Apeldoorn ingesloten.
Provincie:
Tag(s):