vrijdag, 12. oktober 2007 - 10:26

Vergunning nodig voor vreugdevuren oud en nieuw

Hoogeveen

Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling kunnen binnen de gemeente Hoogeveen voortaan alleen nog maar worden ontstoken met een vergunning. Daaraan zijn strenge voorwaarden verbonden en de regeling gaat dit jaar in. Wie komende jaarwisseling een vreugdevuur wil ontsteken, moet een vergunning aanvragen bij het wijkteam. In overleg met het wijkteam wordt gezocht naar een geschikte plek.

Tot nu toe werden de vreugdevuren gedoogd. Politie, brandweer en gemeente bekeken per situatie of er ingegrepen moest worden. Maar in het verleden zijn een aantal keren gevaarlijke situaties ontstaan. Ook het gevoel van onveiligheid van bewoners bij dit soort vuren wordt steeds sterker, zo heeft de gemeente gemerkt.
Niet alle vreugdevuren konden in het verleden worden gecontroleerd. Ook gebruikten mensen het vuur om van hun grof vuil af te komen.

Een vergunning kan tot 14 december bij de wijkbeheerder worden aangevraagd. Wie toch nog zonder vergunning een vuurtje stookt, krijgt een bekeuring die kan oplopen tot € 260.
Provincie:
Tag(s):