vrijdag, 7. september 2007 - 21:56

Verkade albums bewonderen op Marktstad

Amersfoort

Komend weekend viert Amersfoort weer drie dagen lang de jaarlijkse KEISTADfeesten. Zondag 9 september is er van 12 - 17 uur de jaarlijkse Jaarmarkt, Marktstad genaamd. De hele binnenstad van Amersfoort is dan bezet met kunst, motoren, clowns, muziek en honderden kramen met unieke aanbiedingen en demonstraties. Naast veel nieuwe spullen zijn er ook artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd te bewonderen en te koop tegen betaalbare prijzen, zoals leuke hebbedingentjes en verzamelobjecten.

Achter in de Langestraat is een speciale stand, waar allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden eens op zolder te speuren naar oude albums als Verkade, Piggelmee, Flipje en/of losse ( voetbal ) plaatjes en de verzamelwaar naar deze stand mee te nemen om het te ruilen, te verkopen of de waarde ervan te vernemen.

Voor de kinderen is De Hof, het centrale plein in Amersfoort staat vol met leuke attracties en is omgetoverd tot 'Clowntjes Hof' met tientallen clowns. Rond het Lieve Vrouwenkerkhof zijn werken van veel kunstenaars te bewonderen. Achter de Hema is een Custum Show en zijn de mooiste motoren te bewonderen.
Categorie:
Tag(s):