zaterdag, 7. juli 2007 - 18:47

Verkeer weinig hinder van werkzaamheden A2

Eindhoven

De gevreesde chaos bij Eindhoven is nagenoeg uitgebleven bij de werkzaamheden bij de snelweg A2. Sinds gisteravond is de weg in beide richtingen geheel afgesloten omdat een viaduct gesloopt moet worden.

Het viaduct is te smal voor de verbreding van de Randweg Eindhoven. De weg gaat fors uitgebreid worden met extra rijbanen. Op de plek waar nu het viaduct gesloopt wordt, zal een nieuw exemplaar gebouwd worden die wel breed genoeg is. Die werkzaamheden voor de hele ombouw van de A2 zullen tot 2010 duren.

De ANWB vreesde voor een gigantische verkeerschaos, maar die bleef uit. Reizigers zijn vooraf goed geïnformeerd over de afsluiting en lieten zich omleiden. Anderen zijn vrijdag al vertrokken om niet in de verkeersdrukte terecht te komen.

Aannemer Heijmans heeft met diverse enorme machines het viaduct gesloopt. Met hydraulische hamers van maar liefst 7000 kilo ging men het viaduct te lijf. Een flink aantal vrachtwagens is bezig met het wegrijden van het puin. Maandagmorgen moeten weggebruikers weer over de A2 kunnen rijden. Het enige wat herinneren zal zijn aan de afsluiting, is dat het oude viaduct er niet meer is.
Provincie:
Tag(s):