maandag, 1. oktober 2007 - 11:47

Verkeers-gedeputeerde Adema geeft startsein Friese Fiets APK

Leeuwarden

Op maandag 1 oktober gaf de voorzitter van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân, gedeputeerde Piet Adema het startsein voor de derde Friese Fiets APK in Fryslân. De gedeputeerde Verkeer en Vervoer liet als eerste zijn fiets keuren bij het Gomarus College in Leeuwarden door Dechesne, de Mobiele Fietsenmaker. Aansluitend keurde Dechesne de fietsen van VMBO-leerlingen van het Gomarus College.

Tijdens de actie kunnen fietsers bij de deelnemende tweewielerspecialisten gratis een veiligheidskeuring krijgen voor hun fiets. Bij goedkeuring geeft de tweewielerspecialist een APK sticker en een sleutelhanger cadeau. De keuring vindt plaats op verschillende scholen voor het voortgezet onderwijs in Fryslân. Dit jaar nemen 39
tweewielerspecialisten en 14 scholen deel aan de Friese Fiets APK. De actie loopt tot en met 31 december van dit jaar en is een initiatief van Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

Het doel van de actie, dit jaar voor de derde keer in Fryslân, is fietsers handvatten bieden om veilig aan het verkeer deel te nemen, met deugdelijk materiaal. Deelnemende tweewielerspecialisten kijken bijvoorbeeld of de fiets veilig is en de remmen goed zijn. Ook is het van belang dat de fiets(er) onder alle omstandigheden goed zichtbaar is. Zeker op slecht verlichte wegen nu het weer vroeg begint te schemeren. Want fietsers zijn kwetsbaar en daarom verdient de veiligheid van het rijwiel alle aandacht.
Provincie:
Tag(s):