dinsdag, 9. oktober 2007 - 13:03

Verkeersbesluit vaarbeperking Winschoterdiep vernietigd door rechter

Groningen

De provincie Groningen had in februari 2006 een tijdelijke vaarbeperking ingevoerd voor een deel van het Winschoterdiep. In verband met achterstallig baggerwerk werd de maximale diepgang voor schepen verminderd . Voor de van de binnenvaart afhankelijke bedrijven in Winschoten betekent dit een grote schadepost, omdat de schepen veel minder kunnen laden en bedrijven dus meer schepen moeten inzetten. Reden voor zowel EVO als Schuttevaer om naar de rechter te stappen.

De rechter heeft geoordeeld dat het verkeersbesluit onnodig beperkend is voor de bedrijven die afhankelijk zijn van de bevoorrading door diepliggende schepen. Nu het verkeersbesluit is vernietigd, kunnen de bedrijven de financiële schade die zij hebben opgelopen, vergoed krijgen door de provincie. EVO gaat gedupeerde bedrijven bijstaan bij het indienen van schadeclaims.

De rechter is van mening dat de provincie meer tegemoet moet komen aan de bezwaren en belangen van EVO en Schuttevaer, zonder dat dit gevolgen heeft voor de veiligheid. Voor de provincie bestaat de mogelijkheid om hoger beroep aan te vragen.
Provincie:
Tag(s):