woensdag, 14. november 2007 - 9:09

Verkeerspolitie KLPD neemt boxermotor in gebruik

Driebergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vandaag de eerste vijf nieuwe boxermotoren van het merk BMW, type R1200RT-P in gebruik genomen. Deze tweecilinders gaan 20 motoren in 2007 vervangen. Deze motorfiets is speciaal ontworpen voor de politie en is ingebracht in de Europese aanbesteding. Rijcomfort, vooral onder slechte weersomstandigheden, is onder andere doorslaggevend geweest bij de keuze van deze motor.

De Verkeerspolitie van het KLPD rijdt al sinds jaar en dag ook op de motor. De speciale unit Motor Ondersteuning is o.a. belast met het begeleiden van staatsbezoeken, zeer uitzonderlijke transporten en wielerrondes. De Verkeerspolitie verricht ook toezicht met de tweewielers op de aangewezen trajecten.

De R1200RT-P volgt de K1200-P op en heeft een aantal accessoires, die een normale R1200RT niet heeft. In de koffer bevindt zich een standaard staaflamp, uitschakelbare verlichting, bedienknop voor C2000, controle led’s voor optische- en geluidsignalen, een extra accu met hoofdzekering, een aangepaste jiffy, een verstelbaar solozadel met speciaal schuim en bevestigingen voor navigatiesystemen en kaartenboeken.

De motorfiets biedt een comfortabele werkplek door een speciaal voor dit type motorfiets ontworpen kuip. Motorrijders van de Verkeerspolitie rijden onder alle weersomstandigheden. Slechts als er sprake is van gladheid blijven de motoren even binnen totdat de gladheid is bestreden. De Verkeerspolitie van het KLPD beschikt over 70 opvallende surveillancemotoren.
Provincie:
Tag(s):