vrijdag, 12. oktober 2007 - 21:43

Verkeerstwist eindigt in bedreiging met vuurwapen

Almere

Vrijdagmiddag 12 oktober arresteerde de politie op Hopperzuigerstraat in Almere vier verdachten (25, 28, 32 en 36 jaar oud) nadat bij een verkeersruzie enkele klappen waren gevallen en een man met een vuurwapen was bedreigd. De politie sloot het bedrijventerrein op meerdere plaatsen af en controleerde tien auto's en hun inzittenden. Bij één van de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. Alle verdachten zijn afkomstig uit Almere. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Even na 13.00 uur ontstond ruzie tussen twee mannen op het bedrijventerrein. Een woordenwisseling over vermeend asociaal rijgedrag liep zo uit de hand dat één van de partijen klappen moest incasseren.
De ruzie ging vervolgens verder bij een bedrijfspand waarbij één van de mannen een vuurwapen pakte en zijn belager bedreigde. Inmiddels hadden de beide amokmakers flink wat hulp gekregen van vrienden en familie waardoor de situatie steeds grimmiger werd.
Bij het zien van de politie reden meerdere auto's weg. Die werden door de volop aanwezige agenten aan de kant gezet en grondig doorzocht. Bij één van hen, een 28-jarige Almeerder, werd een vuurwapen aangetroffen. In totaal werden vier verdachten gearresteerd op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. Het onderzoeksteam zoekt de rol van alle verdachten uit. Het wapen is inbeslag genomen.
Provincie:
Tag(s):