dinsdag, 1. mei 2007 - 14:38

Verkeersveiligheid Schandeloseweg verbeterd

Velden

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV) van de politie Limburg-Noord heeft de eerste fase van de projectperiode om de Schandeloseweg verkeersveiliger te maken, afgesloten met een positief resultaat. Het overtredingpercentage op de snelheid is in een periode van drie maanden verlaagd van 12% naar 5%. Dit maakte de politie Limburg-Noord vandaag bekend.

Aanwonenden van de Schandeloseweg, maar ook ouders van schoolgaande kinderen en de directie van de Andreasschool in die straat hadden klachten over de verkeersveiligheid op de Schandeloseweg. Hierop startte het Verkeershandhavingsteam op 15 januari met een project op deze weg. Doel van het project was het terugdringen van de gevoelens van verkeersonveiligheid. De veiligheid kwam in het geding door het verkeer dat met te hoge snelheid rijdt, maar ook de parkeeroverlast bij de basisschool en de onoverzichtelijkheid in het wegvak op de Schandeloseweg, tussen de Burgemeester van Deelensingel en Oude Schandeloseweg.

Inmiddels kan worden geconstateerd dat nog maar 3,5% van de weggebruikers de maximumsnelheid overtreedt. De gemeente heeft stopverboden geplaatst, bestaande borden verplaatst en extra verkeerstekens op het wegdek geplaatst. Het TSV is handhavend opgetreden. Tijdens de controles viel het op dat wel erg veel mensen geen gebruik maakten van hun autogordel of kinderstoeltje. Verder ging, naar schatting, tenminste 90% van de uitgedeelde bekeuringen naar een inwoner van Velden, zo meldt de politie.

Het TSV blijft voorlopig nog actief op de Schandeloseweg, maar na de projectperiode zullen de controles overdragen aan de basiseenheid Venlo-Oost, die de ingezette norm tijdens de dagelijkse bezigheden zal blijven onderhouden.
Provincie:
Tag(s):