woensdag, 15. augustus 2007 - 22:15

Vermeulen in halve finale Rib Rally – Editie NL

Breda

Zondag 2 september is het eindelijk zover. Dan zal duidelijk worden wie van de 35 halve finalisten deel gaat uitmaken van de twee Rib Rally Teams die 16 september tijdens de Sea Grand Prix in IJmuiden uitkomen met de 7,5 meter RIB’s (Rigid Inflatable Boat). De regio Venlo wordt vertegenwoordigd door Jeroen Vermeulen uit Breda, die eerder dit seizoen het Kite Board Open 2007 won.

Het winnende team zal uiteindelijk opgeleid worden met als doel Nederland te vertegenwoordigen als het Rib Rally – Editie NL team in de Endurance Class in Egypte tijdens de Red Sea Rib Rally van 27 oktober tot 3 november.

Gedurende de gehele zomer hebben in totaal 350 deelnemers tijdens de selectiedagen gestreden voor een plekje in de halve finale. Hiervoor deden de deelnemers een dag mee aan spectaculaire sporten als Off-Road Motorrijden, Quadrijden, SuperJetten en natuurlijk varen op de 7,5 meter lange RIB, voortgestuwd tot snelheden van bijna 100 km/u door een 250 PK Yamaha buitenboordmotor.

De inschrijving voor de selectiedagen is open en iedereen kon meedoen. Deelnemers werden beoordeeld door een vakkundige jury, waaronder Ryan van Esch, winnaar van de Rubson Raid Turquoise 2006 en tweevoudig winnaar Expeditie Robinson. Geselecteerd werd op aanleg voor nieuwe sporten, doorzettingsvermogen en teamspirit.
Provincie:
Tag(s):