woensdag, 18. april 2007 - 15:19

Vermist meisje Resan Cami uit Huizen terecht

Huizen

De dertienjarige Resan Cami uit Huizen, die sinds 5 januari 2007 als vermist te boek stond, is terecht. Het meisje verblijft bij familie in Irak. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

In januari werd aangifte gedaan van haar vermissing. De familieleden bij wie het meisje in huis woonde, verklaarden dat het meisje was weggelopen, vermoedelijk om haar vader in Duitsland te zoeken.
Hierop startte de politie Gooi en Vechtstreek een uitgebreid onderzoek. Naast het horen van een groot aantal getuigen, werd ook een opsporingsbericht uitgezonden en besteedden de media aandacht aan de zaak.

Tijdens dit onderzoek bleek dat een aantal betrokkenen tegenstrijdige en op sommige punten onjuiste verklaringen had afgelegd. Op 28 februari werden twee familieleden van het meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar verdwijning.

Enkele dagen later verklaarde een van de aangehouden familieleden dat Resan bij haar opa en oma in Irak verbleef. Er werd contact met haar gelegd en haar werd verzocht naar Nederland terug te keren om haar verhaal te doen.

Omdat zij dit weigerde zijn twee rechercheurs van politie Gooi en Vechtstreek begin april naar Irak gereisd om zich ervan te verzekeren dat het meisje uit vrije wil in Irak was en in goede gezondheid en omstandigheden verkeerde.

Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Hierop zijn de verdachten vrijgelaten. Zij zullen beiden wel vervolgd worden voor onder meer het onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag.
Provincie:
Tag(s):