zondag, 15. april 2007 - 13:19

Vermist persoon Botlekbrug overleden teruggevonden

De politie heeft vrijdagavond de man teruggevonden die afgelopen dinsdag bij de Botlekbrug in het water viel. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt. Afgelopen dinsdagavond om 23.30 uur liep een 31-jarige man samen met een 43-jarige collega naar hun schip, toen ze beiden in het water vielen.

Ze waren onder invloed van alcohol. De 31-jarige man wist op eigen kracht uit het water te komen. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De andere man zag geen kans om op de wal te komen. Duikers van de brandweer hebben tot twee uur 's nachts vergeefs gezocht naar de drenkeling. De volgende dag is de zoektocht voortgezet.

Naar aanleiding van dit onderzoek met sonorapparatuur is het lichaam van de drenkeling afgelopen vrijdagavond rond half zeven gevonden en geborgen in de omgeving van de 3e petroleumhaven. Het gaat inderdaad om de 43-jarige Rotterdammer. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. Het onderzoek is vanaf een politievaartuig ondersteund door de KLPD en de stichting SOAD (Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen) uit Urk.
Provincie:
Tag(s):