dinsdag, 23. oktober 2007 - 12:39

Vermiste jongetjes opgesloten in kleedlokaal

Heerlen

Twee 11-jarige jongens uit Heerlen, zijn maandagavond urenlang vermist geweest doordat zij opgesloten hebben gezeten in een kleedlokaal van voetbalvereninging Groene Ster aan de Heigrindelweg in Heerlen.

Om 02.00 uur ’s nachts werden de twee kinderen na een omvangrijke zoekactie in een van de kleedlokalen van de voetbalvereniging aangetroffen, nadat een speurhond hun fietsen op het terrein van de club had gevonden, zo meldt de politie vandaag.

Beide jongens trainden rond 19.00 uur op het sportcomplex, en werden daarbij nog gadegeslagen door hun ouders. Nadat de training rond 19.30 uur was afgelopen, zou het tweetal zich douchen en rechtstreeks met de fiets naar huis rijden, zo werd althans met de ouders afgesproken.

De politie hoorde rond 22.00 uur van een van de ouders, dat beide kinderen nog steeds niet thuis waren en dat zij al naar hen op zoek waren. De politie startte meteen een omvangrijke zoekactie, waarbij zo’n 25 politiemensen en een speurhond werden ingezet. Daarnaast was ook de brandweer paraat. In het verloop van de zoekactie werd ook een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten in gereedheid gebracht om aan de actie deel te nemen.

De zorg om beide kinderen werd nog eens extra gevoed door twee meldingen over mannen die ’s middags kinderen zouden hebben aangesproken en één soortgelijk geval van ’s avonds. De politie benadrukt dat deze zaken niets met de vermissing van de twee voetballertjes te maken hebben. Evenmin is er sprake van enig misdrijf jegens de twee kinderen en berust het gebeuren op een tragische vergissing door het kleedlokaal af te sluiten in de veronderstelling dat er niemand meer binnen was.
Provincie:
Tag(s):