vrijdag, 12. oktober 2007 - 9:28

Veroorzaker ongeval met gevaarlijke stoffen rijdt door

Veldhoven

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar een ongeval met een personenauto en een vrachtauto geladen met gevaarlijke stoffen op de rijksweg A2 ter hoogte van Veldhoven. Op vrijdag 12 oktober 2007 omstreeks 06.50 uur botste een personenauto tegen een vrachtauto in de richting Den Bosch. De bestuurder van de personenauto, vermoedelijk voorzien van een vals kenteken, is na het ongeval doorgereden.

In het zeil van de vrachtauto hingen een aantal vaten die lekten. De brandweer stelde vast dat dit geen gevaarlijke stoffen waren. De twee vaten met gevaarlijke stoffen liepen geen schade op en leverden geen gevaar voor de omgeving op. De lekkende vaten bevatten de stof Fasavin, een middel voor leerbehandeling. De twee vaten met gevaarlijke stoffen, bevatten de stof Alkylamine, gevarenklasse 9 groep 3, een milieuonvriendelijke stof.

De vrachtauto is op de oude afrit Veldhoven-Noord tot stilstand gebracht. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kerkrade kwam met de schrik vrij. Er vielen geen gewonden.

In de personenauto, vermoedelijk een bruine of goudkleurige Nissan of Mazda, zaten drie personen met petjes op. De auto is na de aanrijding in de rechter vangrail terecht gekomen en met de rechter wielen daar overheen gereden. Ten gevolge van deze manoeuvre heeft het voertuig diverse onderdelen achtergelaten. Getuigen kunnen zich melden bij de Verkeerspolitie Maasbracht.
Provincie:
Tag(s):