donderdag, 19. juli 2007 - 20:45

Verpleegkundige aangehouden

Sittard

De politie heeft dinsdag een 41-jarige inwoner van Sittard aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dubieus ziektegeval in Zorgcentrum Elvira/Leontine in Amstenrade. De verdachte werkt als verpleegkundige in het zorgcentrum en was verantwoordelijk voor het verlenen van zorg aan de patiënte in kwestie.

De Raad van Bestuur van de zorggroep sloeg alarm, nadat zich kort achter elkaar bij deze patiënte een identieke verslechtering van de gezondheidstoestand had voorgedaan.

Nadat de directie het voorval bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en bij het Openbaar Ministerie had gemeld, startte de politie een onderzoek. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de Sittardenaar.

Dinsdag overleed in hetzelfde zorgcentrum een mannelijke patiënt. In verband met het vaststellen van de juiste doodsoorzaak, gelastte de officier van justitie sectie op het stoffelijk overschot. Dat gebeurde donderdag. Op dit moment bestaat er geen verband tussen het overlijden van deze patiënt en de verdenking tegen de aangehouden Sittardenaar.

De politie onderzoekt de zaak met een team van 15 rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):