vrijdag, 27. juli 2007 - 11:34

Verpleegkundige stoerste beroep

Groningen

Verpleegkundigen staan bovenaan in de top tien van stoere beroepen op de site stoereberoepen.nl. 216 Kinderen stemden op het beroep. Op de tweede plek staat het werken bij de Marechaussee (201 stemmen). De wedstrijd wordt gehouden rond het boek ‘Stoere Beroepen’ van Natalie Righton en Ton Koene.

Warner Boer van de Verpleegkunige & Verzorgende Nederland vindt het hartstikke stoer dat zoveel kinderen stemden op het beroep verpleegkundige. Warner Boer: “Het is dan ook een heel mooi beroep. Volgens mij zit het wel goed met het imago van verpleegkundigen. Patiënten hebben een hoge waardering voor verpleegkundigen en hun rol binnen zorginstellingen wordt ook steeds beter erkend en gewaardeerd door andere beroepsgroepen, zoals artsen. Het is leuk om te zien dat het beroep stoer gevonden wordt door kinderen. Het is natuurlijk nog maar de vraag of dit bijdraagt aan een grotere instroom in het beroep over pakweg acht jaar.�

De kinderen die reageerden op de site vinden verpleegkunde stoer omdat ze bijvoorbeeld veel moet weten en doen om levens te redden, omdat ze altijd voor anderen klaarstaan of omdat ze echt onmisbaar zijn. Overigens reageerden ook mensen die zelf werken als verpleegkundige.
Provincie:
Tag(s):