donderdag, 19. juli 2007 - 17:03

Verpleger aangehouden na dubieus ziektegeval

Een 41-jarige inwoner van Sittard is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dubieus ziektegeval in Zorgcentrum Elvira/Leontine in Amstenrade. Dit heeft de politie Limburg-Zuid vandaag bekend gemaakt.

De Sittardenaar werkt als verpleegkundige in het zorgcentrum en was verantwoordelijk voor het verlenen van zorg aan de patiënte in kwestie. De Raad van Bestuur van de zorggroep sloeg alarm, nadat zich kort achter elkaar bij de vrouw een identieke verslechtering van de gezondheidstoestand had voorgedaan.
Nadat de directie het voorval bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en bij het Openbaar Ministerie had gemeld, startte de politie een onderzoek. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de Sittardenaar.

Dinsdag overleed in hetzelfde zorgcentrum een mannelijke patiënt. In verband met het vaststellen van de juiste doodsoorzaak, gelastte de officier van justitie sectie op het stoffelijk overschot. Dat gebeurt vandaag. Op dit moment bestaat er geen verband tussen het overlijden van deze patiënt en de verdenking tegen de aangehouden Sittardenaar, zo meldt de politie.

De politie onderzoekt de zaak met een team van 15 rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):