maandag, 21. mei 2007 - 22:22

Verrassingen bij Musical Awards 2007

Hilversum

Maandagavond zijn in studio 24 in Hilversum voor de achtste keer de John Kraaijkamp Musical Awards uitgereikt. Deze keer was het geen 'gewone' prijsuitreiking maar een heus gala, met vele sterren uit de entertainmentwereld, in een groots opgezette show met voorproefjes op het komende musicalseizoen. Grote verrassing was wel dat de prijzen niet gingen naar de gedoodverfde winnaars........

Tijdens het gala werden vijftien prijzen uitgereikt: twaalf John Kraaijkamp Musical Awards, de oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical. Voor de prijzen kwamen achttien musicals van twaalf producenten in aanmerking.

De juryleden waren Jacques d'Ancona, Koen van Djjk, Marjan Berk, Haye van der Heyden, Mary Michon, Tom Odens, Barry Stevens en voorzitter Rob Wiegman.

De Holland Casino Oeuvre Award ging naar de befaamde Britse producent Sir Cameron Mackintosh. De ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical waren voor The Wiz en DOE MAAR.

Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical was voor Céline Purcell (My Fair Lady). De beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Birgit Schuurman (The Last 5 Years).

Beste mannelijke hoofdrol in een grote musicalwas voor Henk Poort (Rembrandt). De beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Daniël Boissevain (DOE MAAR!).

Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical ging naar Cystine Carreon (Grease). Beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical was voor Annick Boer (DOE MAAR!).

De beste mannelijke bijrol in een grote musical was de rol die Clayton Peroti in Tarzan speelde. Beste mannelijke bijrol in een kleine musical voor Jan Elbertse (DOE MAAR!).

Nashuatec Musical Award voor aanstormend talent ging naar Ron Link als Tarzan.

Beste creatieve prestatie: Matthew Ryan (regie My Fair Lady).
Beste inhoudelijke prestatie: Pieter van de Waterbeemd (script DOE MAAR!).

Beste ontwerper: Jan Aarntzen (vormgeving en kostuums Rembrandt).

De veertien prijzen zijn verdeeld over zeven musicals:
5 awards: DOE MAAR!
2 awards: My Fair Lady, Rembrandt, Tarzan
1 award: Grease, The Last 5 Years, The Wiz
Categorie:
Tag(s):