donderdag, 6. september 2007 - 18:41

Vervalsers van merkkleding aangehouden

Almere

In een onderzoek naar vervalste merkkleding heeft de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst-Economische Controledienst) afgelopen woensdag een 10-tal doorzoekingen verricht in woningen, loodsen en opslagboxen in Lelystad, Almere en Beverwijk. Er zijn 3 verdachten aangehouden waaronder de twee hoofdverdachten. Tevens is er een grote handelshoeveelheid valse kledingstukken, alsmede de boekhouding, in beslag genomen, zo meldt het Functioneel Parket vandaag.

Aanleiding voor het onderzoek was een tip van de Duitse douane, naar aanleiding van een eerder Nederlands strafrechtelijk onderzoek in deze branche, over een hoeveelheid vervalste merkkleding die verzonden was naar een adres in Almere.

Het Functioneel Parket gaat ervan uit dat het in georganiseerd verband verkopen van vervalste merkkleding betreft. De twee hoofdverdachten beschikten over een netwerk van mensen die in het gehele land op markten vervalste merkkleding, waaronder vervalste voetbalshirts van topclubs (Ajax, AC Milan, FC Barcelona, AZ, PSV, Feyenoord e.d.) verkochten.
Onder leiding van het Functioneel Parket zijn dit jaar al meerdere onderzoeken ingesteld naar de handel in merkvervalste kleding.
Provincie:
Tag(s):