woensdag, 27. juni 2007 - 15:58

Vervoersmedewerker gewond bij aanhouding zwartrijder

Almere

Op station Almere-Buiten zijn dinsdagavond rond 19.40 uur vier vervoersmedewerkers gewond geraakt. Eén medewerker kreeg van een zwartrijder een bijtende stof in het gezicht gespoten.

Hierna ontstond een schermutseling met de vervoersmedewerkers die hem aan wilden houden. De verdachte, een 33-jarige man uit Amsterdam, liep daarbij een gebroken rib op. De man is overgedragen aan de politie Flevoland. De Spoorwegpolitie heeft de man in verzekering gesteld en verhoord.

Deze man reed zonder geldig vervoersbewijs. Toen hij daar op aangesproken werd spoot hij op een gegeven moment een van de medewerkers met een toiletverfrisser in het gezicht en gooide daarna nog eens een schoonmaakmiddel over de medewerker heen. De man is aangehouden door de vervoersmedewerkers en in 1e instantie overgedragen aan de politie Flevoland die de zaak weer heeft overgedragen aan de Spoorwegpolitie. De medewerker die in het gezicht is gespoten mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De overige medewerkers liepen aan de schermutseling hoofd- en schaafwonden op.
Provincie:
Tag(s):