vrijdag, 9. november 2007 - 21:18

Verwarde man bezorgt politie handen vol werk

Emmen

Een 25 jarige Emmenaar die een kamer huurt boven een pand aan de Boslaan in de stad, bezorgde de politie donderdagavond en nacht handen vol werk en werd uiteindelijk door de politie aangehouden als verdachte van brandstichting.

Donderdagvond moest de politie naar zijn woning omdat de verwarde man zichzelf met een mes verwond had. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen, waar snijwonden in zijn arm gehecht moesten worden. Daar werd geoordeeld dat hij na behandeling huiswaarts mocht keren.

Rond middernacht kwam de tweede melding dat de man door het lint ging in zijn woning. Hij wachtte de politie met een groot mes op en wilde zich van het leven beroven. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Emmen. De man werd beoordeeld door een GGD-arts waarna deze besloot een GGZ-arts te raadplegen. Geadviseerd werd de verwarde man medicatie te geven, waarna hij wederom huiswaarts mocht keren.

Na een aantal uren kwam er een melding van een brand aan de Boslaan. Het bleek te gaan om de kamer van de verwarde man. Deze liep met ontbloot bovenlijf op straat en ging door het lint. De man werd aangehouden terzake brandstichting. Hij moest zich met brandwonden onder doktersbehandeling stellen. De man werd ingesloten aan het politiebureau waar wederom de GGD en GGZ zich over hem zullen ontfermen.

De brandweer kon de uitslaande brand blussen. In totaal moesten 11 omwonenden hun woning verlaten maar konden na de brand weer terug naar hun huis.
Provincie:
Tag(s):