maandag, 23. juli 2007 - 10:40

Verwarde man probeert reiziger op het spoor te duwen

Amsterdam

De politie heeft vanmorgen op station Amsterdam-Lelylaan een 34-jarige man uit Bosnië aangehouden nadat hij een treinreiziger van het perron had geduwd. Het slachtoffer, een 31-jarige Amsterdammer, ontsnapte aan de dood door net voor een binnenkomende trein weg te springen. Het treinverkeer heeft ongeveer 20 minuten stilgelegen. Rechercheurs van de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het voorval.

Via 112 kreeg de Amsterdamse politie omstreeks 07.45 uur de melding dat op station Amsterdam-Lelylaan een mogelijk verwarde man in ontbloot bovenlijf tussen de rails liep. Toen de politie even later ter plaatse kwam had de verdachte, op het moment dat een trein het station binnen reed, net een willekeurige reiziger van het perron tussen de rails geduwd. Het slachtoffer kon net voor de binnenkomende trein wegspringen. Hij had daarbij geluk dat de trein door een defect langzamer reed dan gebruikelijk.

De Amsterdamse politie droeg vervolgens de verdachte over aan de Spoorwegpolitie. De Amsterdammer heeft bij de Spoorwegpolitie aangifte gedaan van poging tot doodslag. De verdachte maakte een sterke verwarde indruk en zal door de GG&GD onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):