vrijdag, 13. juli 2007 - 19:53

Verzekeraar komt met 'strandtas-oppas'

Tilburg

Een grote meerderheid van de mensen laat waardevolle spullen achter op het strand als zij het water in gaat. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview in opdracht van verzekeraar Interpolis. Omdat het onbeheerd achterlaten van spullen niet verzekerd is, komt Interpolis met een oplossing: Bagwatch.

Uit het onderzoek blijkt dat twee van de vijf badgasten hun waardevolle spullen achterlaten tussen de eigen handdoek of tas als ze het water in gaan. Een kwart vraagt een (on)bekende strandbezoeker toezicht te houden en nog eens ruim een kwart neemt geen enkel risico en laat waardevolle spullen thuis. Een klein gedeelte bewaart waardevolle spullen in een kluisje, laat ze achter in de auto of neemt ze zelfs mee het water in.

Het onbeheerd achterlaten van je spullen kun je niet verzekeren. Interpolis komt daarom met een oplossing: Bagwatch. Willen mensen hun handdoek even verlaten, dan zwaaien zij met het Bagwatchvlaggetje. Het Interpolis Bagwatchteam past vervolgens op de spullen. Het klinkt een beetje als een 1 april-grap maar dat is het volgens de verzekeraar absoluut niet.

Het team van Interpolis Bagwatch doet gedurende de zomermaanden een groot aantal Nederlandse stranden en strandbaden aan. Zo bezoeken de Bagwatchers van Interpolis onder andere Renesse, Domburg, Zandvoort, Bloemendaal, Scheveningen en Katwijk aan Zee, maar ook recreatieplas Aquabest (Eindhoven), het Rutbeek (Enschede), het Blauwe Meer (Loon op Zand) en het Sneekermeer (Sneek).
Provincie:
Tag(s):