dinsdag, 28. augustus 2007 - 14:54

Verzenders 'oplichtings-emails' op heterdaad aangehouden

Den Haag

Door de Bovenregionale Recherche van de regiopolitie Haaglanden en Hollands Midden gistermiddag drie mannen op heterdaad aangehouden toen ze in een internetcafé in Den Haag bezig waren met het verzenden van duizenden 'oplichtings-emails'. Het gaat om e-mails waarin de ontvanger leest een prijs in een loterij te hebben gewonnen, maar dat hij om die prijs te kunnen incasseren eerst geld moet storten. De beloofde prijs wordt vervolgens nooit uitgekeerd.

De beheerder van het internetcafé aan de Beeklaan (het bedrijf WIZZBITT) zag dat de mannen bezig waren met het beantwoorden van oplichtings-emails en het voorbereiden van nieuwe verzendingen van emails met als doel de ontvangers op te lichten. Hij belde direct de politie, die kort daarna in het pand de mannen aanhield op verdenking van poging tot oplichting.

De mannen zijn meegenomen naar het bureau in verzekering gesteld. De komende dagen zal onderzocht worden hoe groot hun rol precies is geweest als het gaat om deze vorm van oplichting via internet.
Categorie:
Tag(s):