vrijdag, 28. september 2007 - 11:39

Verzet CNV BedrijvenBond tegen aangepast ontslagrecht gaat voort

Den Haag

De inzet van de CNV BedrijvenBond tegen het eventueel aanpassen van het ontslagrecht gaat onverminderd voort. Maandag 1 oktober wil bestuurder Albert van Damme van de HRM-manager bij sigarettenmaker Philip Morris Holland (PMH) weten of deze onderneming Donner's plannen verwelkomt of juist niet. Van Damme zal PMH om een statement vragen waarin het bedrijf kan aangeven 'ontslag-proof' te zijn, of juist niet. Of - in de woorden van Van Damme - "of de onderneming hart heeft voor zijn medewerkers of niet".

De actie bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom (-Noord) is onderdeel van de bredere actie die de CNV BedrijvenBond al geruime tijd ontketent tegen het kabinetsvoornemen om het bestaande ontslagrecht te versoepelen. En daarmee de zekerheden en rechten van werknemers te verkwanselen in de ogen van de bond.

Bij PMH werden deze week 500 handtekeningen ingezameld van werknemers om het ongenoegen over de dreigende verandering vorm en inhoud te geven. De handtekeningen zullen maandag eveneens worden aangeboden aan de bedrijfsleiding.Met grote interesse heeft de bond kennis genomen van de jongste sentimenten in de Haagse politiek. Het verzet tegen de plannen blijkt breed te liggen.

Niettemin gaat de bond voort met zijn oproep aan de eigen leden om de standpunten nog eens onder de aandacht te brengen van alle leden van de Tweede Kamer. Onder het motto: 'schrijf een brief aan Tweede Kamer-leden als je ook voor een fatsoenlijk ontslagrecht bent', kunnen die op de internetsite van de bond een voorbeeldbrief downloaden en insturen naar Den Haag.


Van Damme: "Het gaat in de plannen van minister Donner om meer dan een ontslagvergoeding die in omvang wordt beperkt. Het betreft ook een sterk verkorte aanzeg- en opzegtermijn, geen toetsing bij CWI, en een ontslagmogelijkheid, bijna gebaseerd op de kleur van de ogen."
Categorie:
Tag(s):